Gå til indhold

Udgivelser

Her kan du finde en lang række af DøvBlinde Danmarks udgivelser. Mange af udgivelserne findes også på lyd, punkt og ren tekst. Hvis du savner en udgivelse eller vil bestille en version på lyd, punkt eller ren tekst, så kontakt DøvBlinde Danmark.

Årsberetningen 2023

Årsberetninger

Her kan du finde DøvBlinde Danmarks seneste årsberetninger 

Pjece: Gode råd til kommunikation med døvblinde

Pjece: Gode råd til kommunikation med døvblinde

I pjecen kan du få gode råd til kommunikation med tegnsprogsbrugere og talebrugere. Du kan også læse om hjælpemidler og digital kommunikation samt finde fakta om synsbeskrivelse, ledsagelse og haptiske signaler for døvblinde. 

Pjece: DøvBlinde Danmark

Pjece: DøvBlinde Danmark

I pjecen 'DøvBlinde Danmark' kan du læse om hvad døvblindhed er, om årsagerne til døvblindhed samt få et overblik over alle de tilbud, foreningen har til vores medlemmer.

Rapport: Mellem to stole

Rapport: Mellem to stole

DøvBlinde Danmark har i maj udgivet rapporten Mellem to stole, som sætter fokus på et hidtil underbelyst område: Danske døvblindes behov og ønsker for rehabilitering samt deres oplevelse af den hjælp, de har fået i deres kommune. Overordnet set peger rapporten på 8 udfordringer, som beskrives grundigt i rapporten.

 

Tegnsprogstolkning på scene

Rapport: Tolkning fra døvblindes perspektiv

Denne rapport undersøger døvblindes kommunikative behov for tolkning samt eksisterende viden og erfaring på døvblindetolke-området og sætter fokus på den komplekse proces, tolkning for døvblinde er. 

Bog og app med haptiske signaler

BOG: Haptiske signaler - 139 nye og kendte signaler

I bogen Haptiske signaler - 139 nye og kendte signaler finder du en beskrivelse af alle kategorier og alle signaler, der kan bruges som synsbeskrivelse for døvblinde. Bestil bogen, download gratis pdf eller hent app til din mobil 

Medlemsnyt

Medlemsnyt

Her finder du DøvBlinde Danmarks medlemsblad i html-version samt en oversigt over deadlines og udgivelsesdatoer. Bladet kan også fås i trykt version med annoncer og på lyd og punkt ved henvendelse til DøvBlinde Danmark. 

Spil: Livet i SeHøreLøse

Spil: Livet i SeHøreLøse

I livet i SeHøreløse bevæger spillerne sig ad en snoet vej gennem en by, hvor udfordringer, forhindringer og små opgaver dukker op undervejs. Spillet er udviklet til seende og hørende fx kontaktpersoner, pårørende til døvblinde, tolkestuderende og andre, der på en sjov og lærerig måde får indblik i, hvordan det er at leve som døvblind.

 

Hospitalskort

Hospitalskort

Lamineret ark i A4-størrelse med anvisning til plejepersonale på hospitaler. Arket har snore i toppen, så det kan hænges på senge-gærdet. Findes i fire forskellige versioner.

 

Kontaktpersonhåndbogen

Kontaktpersonhåndbogen

Kontaktpersonhåndbogen 2022 indeholder vejledende retningslinjer for kontaktpersonordningen og et godt værktøj for både brugere af ordningen, kommuner, kontaktpersoner, døvblindekonsulenter og pårørende.

FILM: Når sanserne svigter

FILM: Når sanserne svigter

Når sanserne svigter (2014) er en film, der viser, hvordan man klarer hverdagen, når man har både nedsat syn og hørelse. Vi følger bl.a. en rådgiver på hjemmebesøg hos et nyt medlem og hører hvad god kommunikation med døvblinde vil sige. Se med – og bliv klogere på døvblindhed.

FILM: Blandt døvblinde i Nepal

FILM: Blandt døvblinde i Nepal

Blandt døvblinde i Nepal er en smuk film, der handler om at bruge de sanser og erfaringer, man har til rådighed, og om at nå ud i verden og gøre en forskel for andre døvblinde trods sine egne begrænsninger.
Filmen er tekstet og tegnsprogstolket og findes også i en version med synsbeskrivelse.