Gå til indhold

Masser af god debat på Folkemødet

Udstyret med hvid stok, tolk og masser af nysgerrighed og debatlyst deltog DøvBlinde Danmarks formand, Jackie Lehmann Hansen, i år for første gang på Folkemødet i Allinge. Han gav allerede på sin første dag besyv med i debatter og fik sig en god snak med de mange politikere og fagfolk, han mødte på sin vej rundt i den lille by på Bornholms nordspids. 

Jackie Lehmann Hansen, formand, fotograferet sammen med en smilende Pia Olsen Dyhr, forperson i SF

Jackies første dag på Folkemødet var god og indholdsrig - men også en stor mundfuld som døvblind! For at være velforberedt startede han med en udforskning af Allinge. Som døvblind er det nemlig afgørende, at man kender terrænet og omgivelserne på forhånd. Ellers går al opmærksomhed på at orientere sig hele dagen, og pointen var at snakke med folk! 

Jackie var så heldig at støde på Pia Olsen Dyhr - formand for SF, Susie Jessen fra Danmarksdemokraterne, William Korte - formand i Sammenslutningen af Unge med Handicap, Simon TJ - formand for Muskelsvind, Katrine Daugaard fra Liberal Alliance og mange flere gode samarbejdspartnere. Han fik dermed introduceret døvblindhed til en bred række relevante folk, som vi kan samarbejde med om de mange vigtige sager, der står på DøvBlinde Danmarks liste. 

Fredag, havde Jackie også en travl dag. Han startede med at være publikum til en interessant debat om ‘blinde vinkler’ og ableisme (handicapdiskrimination) med bl.a. forsker Emil Falster fra Bevicafonden.

Derefter overværede han ‘Løvens Hule’ hvor firmaer og organisationer skulle sælge deres ideer til at få flere med handicap i job.
Her bed Jackie mærke pointen om vigtigheden af at se menneskets kompetencer før handicappet.

Lige over frokost mødtes han med vicedirektør i Socialstyrelsen, Niels Arendt Nielsen, som havde sagt ja til at prøve at være døvblind med hørebøffer og slørede briller. Sammen fulgtes de - med Jackie som ledsager - hen til et sted, hvor de konkurrerede om, hvem der hurtigst kunne banke et søm i en bjælke. Jackie vandt selvfølgelig. 

Om aftenen til SINDs reception mødtes Jackie med Rosa Eriksen, Socialudvalgsformand fra Moderaterne, som også prøvede en gåtur som døvblind. Hun var meget optaget af at sætte sig ind i den sansemæssige begrænsning, man oplever som døvblind. Samtidig fik Jackie fortalt hende om DøvBlinde Danmarks mærkesag - et nationalt center for døvblinde.

I løbet af dagen mødtes Jackie også med et utal af både gamle og nye potentielle samarbejdspartnere. Herunder Anni fra LEV, Mia fra SIND og konsulenter fra Den Sociale Investeringsfond. Aftenen sluttede i Verdensmålsteltet til et DH arrangement, hvor publikum blev inviteret ind i en rap-battle om inklusion.

Lørdag sluttede Jackie sit Folkemøde-program af med at deltage i et debatpanel om Solsikkeprogrammet sammen med Colitis-Crohn Foreningen, Videnscenter for Handicap, Tryg, Movia og Folkemødet. Her fik han fortalt om betydningen af snoren for de ca. 150 af vores medlemmer, der har den. Det har nemlig stor betydning, at omgivelserne kan se, man har brug for lidt mere tid og forståelse, når man har et usynligt handicap.

Det blev til et folkemøde fuld af indtryk, inspiration og udsigt til masser af nye samarbejdsaftaler for DøvBlinde Danmarks formand. Det er nok ikke sidste gang, at solskinsøen får besøg af DøvBlinde Danmarks udsendte. Sig endelig til hvis din organisation eller debat har lyst til at få besøg af DøvBlinde Danmarks formand engang i fremtiden. 

Jackie med Rosa Eriksen, der ledsages med slørede briller og hørebøffer    

Foto: Rosa Eriksen, Socialudvalgsformand fra Moderaterne, oplever hvordan det er at være døvblind med Jackie som ledsager

 

Læs mere om…

Kvinde aflæser label med lup

Hvad er døvblindhed?

Definitionen på døvblindhed er en kombineret nedsættelse af syn og hørelse i en sådan grad, at det er vanskeligt for de nedsatte sanser at kompensere for hinanden. 

Årsberetningen 2023

Årsberetningen er klar!

Så er Årsberetningen klar! Læs om årets begivenheder og bliv klogere på formandens visioner for fremtiden. Beretningen fås i flere forskellige versioner og kan downloades her

Døvblinde vandrer sammen med ledsagere i skoven

Arrangementer

DøvBlinde Danmark holder masser af kurser, temadage og udflugter, så du kan altid finde noget, der passer dig. Vi tager hensyn til lyd- og lysforhold og værner om det stærke fællesskab