Gå til indhold

Kulturdage

DøvBlinde Danmark indbyder hermed til årets Kulturdage. Dagene har til formål at fremme den gode dialog og nysgerrigheden på at møde hinanden som dem, vi er. I år er der fokus på de udfordringer vi alle kan opleve, når vores døvblindhed forværres gennem livet.

Tid og sted


Dato: 18. - 19. september 2024

Hvor: Hotel Opus, Horsens

 

Praktisk information

Der vil være korte oplæg med tre små livsfortællinger, som alle sikkert kan genkende fra jeres eget liv.
Vi får oplæg om at tale sammen om de psykologiske udfordringer, vi oplever. Dorte Skipper Martinussen fra DøvBlinde Danmark guider os gennem kursets dag 1 Dorte har med sine mange år i foreningen og med sin nye uddannelse i psykoterapi stor viden på dette felt.

Når vi har talt om udfordringer og det svære i at være døvblind, er det også vigtigt at kunne bevare håbet og troen på, at det fremtidige live nok skal gå godt alligevel. At få øje på muligheder og strategier der kan give os bedre trivsel i hverdagen. Derfor guider Morten Bonde os igennem dag 2. Morten Bonde har selv RP og Usher. Han har haft et langt og spændende arbejdsliv, hvor det visuelle var i fokus. Nu har han skiftet spor og vil dele dette med os.

Vi vil i fællesskab lave en psykisk førstehjælpskasse byggende på vores egne erfaringer. Andre medlemmer vil derigennem kunne få inspiration til at håndtere svære perioder i livet.

Der vil være mange tolke tilstede på kurset, så vi alle kan tale sammen, uanset modersmål.

 

Målgruppe

Målgruppe: Alle medlemmer

Der er 20 pladser, som fordeles ligeligt mellem tegnsprogsbrugere og talebrugere. Vi vil tilstræbe at sammensætte et bredt hold af deltagere på tværs af alder, køn m.v.

 

Program

Vi mødes på Hotel Opus kl. 12 til frokost i hotellets restaurant. Der vil være mulighed for fællestransport fra Horsens station kl. 11.45. Der vil også være mulighed for fællestransport fra Opus til stationen efter kurset.
To uger inden arrangementet sender vi en mail med program og deltagerliste til de tilmeldte.

Ved indsendelse af bilag kan du få refunderet din kørsel til lav kilometertakst eller tog- og busbillet. DøvBlinde Danmark dækker ikke udgifter til taxa.

Vi glæder os til at se dig til nogle spændende dage, hvor vi bliver klogere på os selv og hinanden og får lært hinanden godt at kende.

Ved spørgsmål kontakt Trine Dissing på sekretariatet på trine@fddb.dk 

Kursusledere: Dorte Eriksen, Nina Ernst Jensen, Hanne Vestergaard Ottesen

 

Tilmelding

Tilmelding senest 8. juli 2024.
Det er gratis at deltage. Udgift til kontaktperson dækkes. FDDB sørger for, at der er sociale tolke frem til kl. 22. På tilmeldingsblanketten kan du bestille anden form for tolk.

Masser af arrangementer

DøvBlinde Danmark holder løbende kurser, temadage og udflugter for medlemmer. Der er noget for enhver smag - og der tages hensyn.