DØVBLINDE
DANMARK
Medlemsnyt
4
April
2025
Årgang 41
FORSIDEN:
· Årsberetning 2024 er klar
· Ny aftale sikrer synshandicappede adgang til lokale nyheder på lyd
· Temadage for jer der læser lydbøger
Socialrådgiver
i DøvBlinde Danmark
Ny
aftale sikrer synshandicappede adgang til lokale nyheder på lyd
Solgaven
Farum åbner op for flere beboere og daggæster
TUI
åbner sanserum på hotel på Cypern
Månedens
punktbog fra Nota-service
Gåtursmakker
søges i Fredericia-området
Udflugt
med Klub Vest til Gråsten Slotshave
Ny
info: Ledsagere må deltage i online 5 på stribe
Temadag
for jer der læser lydbøger
Kursus
- Når syn og hørelse svigter
Af Jackie Lehmann Hansen, formand
Frivillighed betyder meget i DøvBlinde Danmark. Faktisk arbejder over 10% af vores medlemmer som aktive frivillige i foreningen. Uden frivillige kræfter i foreningen havde vi ikke stået, hvor vi står i dag.
Vi har frivillige medlemsrådgivere, erfaledere, klubledere, kursusledere, informatører, instruktører, udvalgsmedlemmer og lokale kaffedamer- og mænd plus alle jer andre som gør det muligt for os at skabe vores stærke fællesskaber og være sammen med hinanden.
Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der gør en kæmpe forskel i vores forening. Uden jer havde der ikke været en forening med så meget engagement og gåpåmod. Men det er også vigtigt, at vi passer på os selv og hinanden, når vi som frivillige er med til at hjælpe og støtte andre mennesker.
Hovedbestyrelsen har besluttet, at der skal udarbejdes en frivilligpolitik for foreningen. Tilbage i 2024 fik vi en stor donation på 500.000 kr., hvoraf nogle af midlerne skal bruges til dette formål. Derfor vil der i år i samarbejde med et konsulentfirma blive igangsat et mere konkret arbejde, som skal munde ud i udviklingen af foreningens kommende frivilligpolitik. På den måde vil vi i fremtiden få et fælles udgangspunkt, når vi skal se på og sikre, hvordan vi bedst passer på os selv og hinanden, når vi arbejder som frivillige i DøvBlinde Danmark.
Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen og arbejdet med at udarbejde frivilligpolitikken.
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Ved redaktionen
2024 var et år med store forandringer. Vi skiftede navn til DøvBlinde Danmark og fik ny hjemmeside. Med den nye visuelle identitet blev der sat ekstra skub på foreningens synlighed.
15. maj var den store dag, hvor både navn og hjemmeside blev indviet. Denne dag og meget mere kan du læse om i årsberetningen.
I Årsberetningen kan du også som altid læse om alle årets store og små begivenheder, som har været med til at gøre DøvBlinde Danmark til den levende og dynamiske forening, den er i dag. Find også info om vores mange netværk, kurser og oplysende tilbud, som alle primært er drevet af vores mange frivillige døvblinde, og som er med til at gøre DøvBlinde Danmark til døvblindes helt centrale holdepunkt i tilværelsen.
Årsberetningen kan downloades på følgende versioner:
- Html med hyperlinks
- Word ren tekst
- Pdf med billeder
Hvis du ønsker at få tilsendt beretningen på grafisk tryk, stor skrift (print), lyd eller punkt, så kontakt DøvBlinde Danmark. Den deles også ud til medlemmerne i forbindelse med Landsmødet på både stor skrift, tryk, lyd og punkt.
God læselyst!
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Jeg er ansat som socialrådgiver i DøvBlinde Danmark.
Du er meget velkommen til at kontakte mig på:
Iben Thomsen
Socialrådgiver
Træffetid: Tirsdag kl. 13 - 15
Tilbage til indholdsfortegnelse
Ved redaktionen
Fremover bliver også lokale nyheder tilgængelige via lyd til personer med synshandicap. Det sker efter Danske Medier og Dansk Journalistforbund har indgået en aftale med Nota-service, det offentlige digitale bibliotek til syns- og læsehandicappede. Aftalen løber i første omgang til udgangen af 2026, hvorefter den skal evalueres og genforhandles.
Aftalen sikrer, at synshandicappede kan få direkte adgang til oplysninger om alt fra kommunale vejarbejder til kommende forfatterforedrag på biblioteket og til de seneste resultater fra den lokale fodboldklub uden at være afhængige af andre.
Tilbage til indholdsfortegnelse
Af Dorte Skipper Martinussen, psykoterapeut
At leve med døvblindhed indebærer en konstant balancegang mellem at navigere i en verden, der ofte ikke er indrettet efter ens behov, og at håndtere de følelsesmæssige konsekvenser af denne tilpasning. En af de mest gennemgribende følelser, som mange døvblinde oplever, er skam en følelse, der kan hæmme livskvaliteten og gøre det vanskeligt at deltage fuldt ud i sociale relationer.
Er skyld og skam det samme, eller hvad er forskellen?
Skyld og skam bliver ofte brugt i flæng, men de dækker over forskellige oplevelser. Skyld opstår, når man har gjort noget forkert en handling, der kan rettes op på eller tilgives.
Skam derimod er en mere grundlæggende følelse, der rammer selvet. Den giver en oplevelse af at være forkert som person. Hvor skyld handler om noget, man har gjort, handler skam om, hvem man er. For døvblinde kan skammen ofte bunde i en følelse af at være en byrde eller anderledes på en måde, der gør det svært at passe ind.
Skammens hæmmende kraft kan snige sig ind i mange aspekter af livet. Som døvblind kan det betyde, at man undgår sociale situationer, ikke beder om hjælp, selv når det er nødvendigt, eller giver sig selv en følelse af mindreværd. Mange har oplevet omgivelsernes reaktioner enten overbeskyttelse eller manglende forståelse. Begge reaktioner kan føre til en fornemmelse af at være forkert. Skam kan skabe en ond cirkel, hvor man forsøger at skjule sin sårbarhed og dermed isolerer sig yderligere. I nogle tilfælde kan det endda føre til en form for selvstraf, hvor man undgår situationer, der kunne have givet glæde eller fællesskab.
Et paradoks ved skam er, at det kan føles skamfuldt at tale om den men at den samtidig mister sin magt, hvis man gør det. Når man deler sin skam i en tryg og accepterende relation, begynder den at løsne sit greb. Skammen trives i det skjulte, men i mødet med forståelse og anerkendelse bliver den mindre dominerende.
Psykoterapi kan være en vej til at løsne skammens greb. Gennem terapeutiske samtaler kan døvblinde få en dybere forståelse af følelserne og begynde at adskille sit værd fra de begrænsninger, som funktionsnedsættelserne medfører.
Det er afgørende at erkende, at det at være døvblind ikke betyder, at man er mindre værdifuld eller mindre berettiget til fællesskab. I en terapeutisk proces kan man lære at udfordre skammens negative fortællinger og i stedet skabe en følelse af accept og selvværd. Det handler ikke om at fjerne alle udfordringer, men om at udvikle en selvforståelse, hvor man kan være åben om sine behov uden frygt for at blive dømt.
At arbejde med skam er en proces, der kræver mod og tålmodighed. Men når man gradvist begynder at se sig selv i et mere medfølende lys, kan det give plads til mere frihed, glæde og samhørighed med andre. Hvis du vil arbejde hen imod sådan et mål, kan du tage kontakt til mig, og vi kan sammen finde en vej dertil.
Du kan få fat i psykoterapeut Dorte Skipper på:
Tlf. 91 54 57 60 eller dorte@dovblinde.dk
Træffetid torsdag kl. 9-14
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Ved redaktionen
Solgaven i Farum har udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at de er i gang med ændringer for at få flere beboere og daggæster.
Bestyrelsen for Solgaven i Farum har fjernet det såkaldte 6/60 synskrav. Det betyder, at man ikke længere skal have en synsrest på 10% eller mindre for at blive visiteret til en bolig i botilbuddet.
Solgaven i Farum har i mere end 50 år været et botilbud og dagcenter for blinde og svagsynede, og det laver de ændrede visitationskrav ikke om på. Men fremover lægges mindre vægt på niveauet af synsnedsættelse og mere vægt på det samlede niveau af funktionsnedsættelser.
Solgaven i Farum tilbyder gode faciliteter og aktiviteter samt mobilitetstræning og støtte til både hjælpemidler og udvikling af socialt netværk til blinde og svagsynede.
Læs mere om Solgavehjemmene på
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Ved redaktionen
Rejsebureauet TUI meddeler, at de som noget helt nyt har oprettet et sanserum på et af deres hoteller for at kunne give en god oplevelse for gæster med autisme og for andre med behov for et beroligende miljø.
Det første sanserum bliver etableret på hotellet TUI Blue Village Nausicaa på Cypern og åbner i løbet af foråret. TUI forventer at åbne flere sanserum på andre hoteller efterfølgende.
Sanserum er specialdesignede rum med lav stimulering for gæster, som kan føle sig overvældede af travle eller ukendte omgivelser. Rummet indeholder elementer som blødt lys, interaktivt sanseudstyr og stillezoner, der gør det nemmere at slappe af.
I børneklubben på det samme hotel vil der blive brugt Nu og Næste-tavler, som skal hjælpe børn med at forstå aktiviteterne og gøre det tydeligt, hvad der skal ske bagefter. Klubben vil også bruge nye kommunikationskort, som gør det nemmere for børnene at udtrykke deres ønsker og behov til personalet i Kids Club.
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Af Lasse Andreas Sand Gluud, bibliotekar
Først vil jeg informere om, at Nota efter sammenlægning med Det Kongelige Bibliotek fremover hedder:
Det Kgl. Biblioteks Nota-service
Månedens punktbog:
Jesper Stein: Lejr
Kaspar skal for første gang alene på sommerferie med sine to børn. Lejr er en roman om fædre og døtre, fællesskaber og længslen efter at høre til.
Bognummer 425113
Ca. 9 bind
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Jeg søger en makker, som sammen med mig kan planlægge gåture i Fredericia-området.
eller sms 60 37 82 77
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Af Erik Adriansen
Jeg synes, at nedlæggelsen af erfagruppen Fyn kræver en ekstra kommentar. Fyringen af erfalederen midt i en orlovsperiode synes jeg er dårlig stil. Efter hun i mere end 10 år på fremragende vis har ledet gruppen med blandt andet fint pyntede borde matchende emnet.
Og en stor gruppe er forudsætningen for, at gruppen kan tiltrække seriøse foredragsholdere, musik m.m.
Beskyldninger om dårlig kultur og mobning er helt forkert.
Tværtimod så spurgte blandt andre et sangkor, om de måtte kopiere min sang.
Der er næppe flertal i foreningen til at fastholde den strikse alkoholpolitik. Det sidste møde der var hos kontaktpersonerne vakte stor opstandelse. De føler ikke, at de kan gøre noget, og flere har ligget søvnløse over behandlingen af gruppen. Nedlæggelsen af gruppen lige før vores 25 års jubilæum, som var planlagt og bestilt lige i nærheden på Næsbyhoved Skov.
Her er sangen jeg har skrevet til erfagruppen.
Melodi: Du må få min sofacykel ...
1. Her i huset vi en erfagruppe har.
Her i huset vi en erfagruppe har.
Her er liv og glade dage,
ingen holder sig tilbage.
Her i huset vi en erfagruppe har.
2. Vores hørelse og syn er ej i top.
Vores hørelse og syn er ej i top.
Men vi bruger vore evner
og til erfamøder stævner.
Vores hørelse og syn er ej i top.
3. Teleslyngen gør, vi hører næsten alt.
Teleslyngen gør, vi hører næsten alt.
Og når kikkert-synet svigter
er parat en haptisk digter.
Teleslyngen gør, vi hører næsten alt.
4. Vi får foredrag og sundhedstips med mer'.
Vi får foredrag og sundhedstips med mer'.
Og når kaffekopper klirrer
snakketøjet lystigt svirrer.
Vi får foredrag og sundhedstips med mer'.
5. Og vor tid går alt for hurtigt, vi skal hjem.
Og vor tid går alt for hurtigt, vi skal hjem.
Så farvel til gode venner
snart vi her tilbage vender,
for vor tid går alt for hurtigt, vi skal hjem.
Jubi jæh jæh, jubi jubi jæh.
Jubi jæh jæh, jubi jubi jæh.
Så farvel til gode venner
snart vi her tilbage vender,
for vor tid går alt for hurtigt, vi skal hjem.
Tekst: Erik Adriansen, August 2014
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Torsdag 15. maj
Vi mødes kl. 11 på Vinge Station og går en tur til Sankt Olafs kilde. Vi finder et sted, hvor vi kan spise vores madpakker. Vi slutter af på en café i Sillebroen Shoppingcenter ved Frederikssund station. Vi slutter senest kl. 16.
Det er ikke sikkert, der er toilet på turen.
Turen er på lidt under 7 km.
Turen er for alle aldersgrupper og koster 30 kr. at deltage i. Døvblinde Danmark betaler for ledsager og transportudgifter.
Tilmelding senest tre dage før til:
Nadia 50 85 86 85 (kun sms)
Suzanne 40 83 70 73 (kun sms)
Tilbage til indholdsfortegnelse
19. maj
Dato: Mandag 19. maj kl. 11 - 14
Vi mødes i Frivilligcentret i Roskilde, hvor vi låner et lokale.
Adresse: Jernbanevej 21, Roskilde
Man kan lave kaffe eller te og selv tage brød eller andet med.
Vi vil hygge os sammen, spille eller strikke.
Vi låner spil, men man må også gerne tage sine egne spil med.
Der er to centraltolke, og der er teleslynge.
Alle er hjertelig velkomne - også mændene!
Vær opmærksom på, at transport ikke dækkes af DøvBlinde Danmark.
sms 31 13 94 49 eller
sms 29 16 95 11
Man kan også tilmelde sig via telefon til:
Tlf. 36 38 85 93
Tilbage til indholdsfortegnelse
4. juni 2025
Vi skal på en spændende udflugt til Gråsten Slotshave.
Her blev den Kongelige Køkkenhave indviet af Dronning Margrethe og Prinsesse Benedikte i 2020.
Køkkenhaven ved Gråsten Slot har ikke før været åben for offentligheden, men nu er både køkkenhaven og nye bygninger gjort mere tilgængelige for alle.
Kl. 10.15: Vi mødes på Fredericia banegård
Kl. 10.30: Vi tager samlet bussen fra Fredericia banegård
Kl.12.30: Vi går tur i haven udenfor Gråsten Slot sammen med en guide. Turen varer ca. 1,5 time
Kl. 14.00: Vi ser os om i Gråsten
Kl. 17.00: Bussen kører fra Gråsten
Kl. 18.00: Vi spiser på Rafaels restaurant, Slotsgade 17 i Kolding
Derefter rejser vi selv hjem fra Kolding.
Alle er velkomne.
Der er bestilt to centraltolke til at deltage.
Vi sørger også for lidt frokost (sandwich og kildevand)
Turen koster 350 kr. Tilmeldingsfrist 15. maj.
Kom og vær med!
Klubledere: Stine og Lilli
Tilbage til indholdsfortegnelse
Torsdag 26. juni
DøvBlinde Danmark har besluttet, at ledsagere og kontaktpersoner gerne må deltage og spille med om præmierne i online 5 på stribe. Deltagere og ledsagere får tilsendt de samme fem tal.
Vi starter kl. 13 og slutter kl. 15.30. Vi sidder klar fra kl. 12.15 og kan guide dig ind på den online mødeplatform Zoom.
Vi er klar til at hjælpe dig med det tekniske. Derfor skal du endelig ikke holde dig tilbage, selvom du ikke har prøvet at deltage i et onlinemøde før eller har behov for at få genopfrisket, hvordan man gør. Har du ikke internet, kan din kontaktperson måske hjælpe med sin telefon eller iPad hos dig.
Tilmeld dig via www.dovblinde.dk under Arrangementer eller kontakt Bitten Rasch på:
Tlf. 36 38 85 86
Tilmeldingsfrist: 1. juni
Læs mere om arrangementet i Medlemsnyt 3 eller på www.dovblinde.dk under Arrangementer.
Tilbage til indholdsfortegnelse
12. august, Fredericia
19. august, Høje Taastrup
Dato: Tirsdag 12. august kl. 11 - 16
Sted: Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia
Dato: Tirsdag 19. august kl. 11 - 16
Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, Taastrup
Program
Kl. 11.00 Velkomst, praktiske oplysninger og gennemgang af dagens program
Kl. 11.20 Oplæg om Notas Nem App
Kl. 13.00 Installation, gennemgang og hjælp til Notas Nem App i små grupper eller individuelt
Kl. 15.00 Kaffe, kage, spørgsmål og afslutning på temadagen.
Der vil være taletolk på mødet.
Rejseudgifter refunderes efter billigste offentlige transportmiddel.
Tilmelding senest 1. juli til Telekom.
Tlf. 36 38 85 86
Har du spørgsmål til temadagen er du velkommen til at skrive eller ringe til Birgit Larsen på:
Tlf. 21 46 31 18
Tilbage til indholdsfortegnelse
1. Begynd på et sjal (Kirsten har flere forskellige) og strik det færdigt derhjemme
2. Strik en halsklud i rillestrik
3. Strik en balaclava-hue i restgarner
4. Hækling for begyndere
Du er velkommen til at tage dit eget garn med. Det er altid en god ide at have alle dine pinde med.
Kirsten varierer temaerne til dit niveau, ligesom hun har garn og pinde med, som du kan købe.
Du er også mere end velkommen til at tage strikkeprojekter med, som du har brug for hjælp til.
2. Glas-værksted
Mandag eftermiddag er der tilbud til alle om at fremstille julekonfekt ved Maria Østerbye.
Tirsdag aften er der åbent på værkstederne.
Onsdag aften er der afslutningsmiddag.
Praktisk info
Kreativt ophold koster 1.800 kr.
Rejseudgifter refunderes til billigste offentlige transport.
Tilmelding senest 1. juli til DøvBlinde Danmark på www.dovblinde.dk eller
Du får besked senest 20. juli, om du er optaget på kurset.
Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til:
Kursusledere:
Maria Østerbye og Gerd Nielsen
Tilbage til indholdsfortegnelse
Døvblinde Danmark indbyder alle med et kombineret syns- og høretab til kursus 17. - 20. november på Fuglsangcentret, Fredericia.
Tilmelding senest 2. august. Tilmeldingsskema og program findes på www.dovblinde.dk under Arrangementer eller fås ved henvendelse til:
Sekretær Trine Dissing
Tlf. 36 38 85 92
trine@dovblinde.dk
Flere oplysninger fås hos kursuslederne:
Niels Henrik Jørgensen
Tlf. 24 46 57 30
Susanne Løcke
Tlf. 60 43 19 91
susanne.loecke@gmail.com
Tilbage til indholdsfortegnelse
Erfa = erfaringsudveksling
I alle erfagrupper er kontaktpersoner og ledsagere velkomne.
Kaffe med brød kan købes på mødet og transport tilbydes efter aftale med erfalederen. Nye medlemmer er velkomne.
Dato: Onsdag 4. juni kl. 14 - 16
Sted: Er endnu ikke besluttet.
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Onsdag 14. maj
Spisning: Kl. 12 - 13
Erfamøde: Kl. 13 - 15
Sted: Fælleshuset, Sejlgårdspark 117, Farum
Emne: Rejseoplevelser. Vores egen Lars fortæller om sine mange rejser i både USA og Japan.
Tilmelding til Susanne på:
Mobil og sms 60 43 19 91
Kærlig hilsen
Susanne
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Tirsdag 6. maj kl. 13 - 16
Sted: Egebækhus, Egebækvej 159, Nærum
Emne: En lille
gåtur og haptiske signaler som Suzanne Dalsgaard kommer og viser os.
Pris: 30 kr.
for jer der kommer udefra.
Tilmelding til
Birgit.
Mobil 21 46 31
18
Forårshilsner Raz
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Tirsdag 27. maj kl. 12.30 - 15.30
Sted: H-huset, Blekinge Boulevard 2, Taastrup
Emne: Hans Kristiansen
kommer og fortæller om gamle dage i foreningen.
Tilmelding senest 17. maj til Gerd.
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Torsdag 8. maj kl. 13.30 - 16.00
Sted: Sundheds- og træningscenter, Rådhusstræde 10c i Køge.
Emne: Vi får besøg af Suzanne Dalsgaard, som vil fortælle os om sit liv som døvblind. Suzanne gik på døveskole i Aalborg og har med årene mistet meget af sit syn. Suzanne vil også fortælle om haptiske signaler.
Pris: 30 kr.
Ledsagere er meget velkomne.
Tilmelding: Jeg ringer rundt til jer om fredagen.
Afbud: Husk at melde afbud senest 2 dage før erfamødet.
Venlige hilsner fra
Benedict og Sandie
Mobil 30 11 30 71
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Torsdag 1. maj kl. 13.30 - 16
Sted: Mårsø Områdecenter, Gl. Tuse Næs vej 15A, Holbæk
Emne: Vi får besøg af Suzanne Dalsgaard, som vil fortælle os om sit liv som døvblind. Suzanne gik på døveskole i Aalborg og har med årene mistet meget af sit syn. Suzanne vil også fortælle om haptiske signaler.
Pris: 30 kr.
Ledsager: Er meget velkommen
Tilmelding: Jeg ringer rundt til jer om mandagen.
Venlige hilsner fra
Sandie
Mobil 30 11 30 71
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Mandag 5. maj kl. 14 - 16
Sted: Solgaven, Flagspættevej 1, Næstved
Vi mødes i caféen.
Emne: Vi får besøg af en fra Gisselfelt, der vil fortælle om deres drift, og hvad de har af marker i løbet af året.
Pris 30 kr. for kaffe/te og brød.
Tilmelding senest søndag ugen før mødet på:
Tlf. 20 34 51 78
Jeg glæder mig til at se jer.
Med venlig hilsen
Tina Wibe Lensing
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Mandag 12. maj kl. 11 - 14
Sted: Apostolske Kirke, Stubbekøbingvej 3B, Nykøbing F.
Emne: Haptiske signaler med Sandie.
Pris: 30 kr. Te/kaffe og brød
Tilmelding senest søndag ugen før mødet på:
Tlf. 21 65 26 30
mariaosterbye@gmail.com
Glæder mig til at se jer.
Maria Østerbye
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Tirsdag 29. april kl. 13.00 - 15.15
Sted: Frivilligcenter & Selvhjælp Svendborg, Frederiksgade 8, Svendborg, Lokale 3
Emne: Dette er første møde i den nyoprettede erfagruppe på Sydfyn. Vi hilser på nye og gamle bekendte og får en snak om, hvad vi ønsker vores erfamøder skal indeholde. Ideer og forslag modtages gerne!
Tilmelding senest 25. april.
Ved tilmelding oplyses behov for kørsel og behov for særlig forplejning.
Der vil være kaffe/te, vand og brød/kage.
Pris 30 kr. pr medlem
NB: Alle medlemmer fra Sydfyn, som har modtaget brev fra Døvblinde Danmark kan tilmelde sig.
På snarlig gensyn.
Mobil og sms 30 88 18 36
Venlig hilsen
Heidi Scherning
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Onsdag 28. maj kl. 13 - 16
Emne: Vi får besøg af Socialstyrelsen, som fortæller om VISO.
Pris 30 kr.
Tilmeldingsfrist 14. maj.
På glædelig gensyn.
Hilsen fra Eva Olesen
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Bemærk! Nyt tidspunkt for fremtidige erfamøder.
Dato: Onsdag 30. april kl. 13.30 - 16.00
Sted: Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia
Emne: Rikke fra CFD fortæller om sit arbejde hos CFD. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
Pris: 30 kr.
Tilmelding til mødet senest 16. april til Lilli på:
sms 22 28 98 60
Obs! Vi er blevet inviteret til grillfest 25. juni hos tegnsprogsgruppen. Tidspunktet er kl. 13 - 16.
Glæder mig til vi ses!
Hilsen Lilli
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Onsdag 14. maj kl. 13.30 - 15.30
Sted: Kroen i Røde Kro
Emne: Vi skal høre om ulykken på Haderslev Dam af Grethe Dohm.
Tilmelding senest 8 dage før.
Mange hilsner
Niels Henrik
Mobil 24 46 57 30
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Tirsdag 6. maj kl. 13.30 - 16.00
Sted: Exnersgade 4. Lokale 2 på 1. Sal, Esbjerg
Emne: Erik, som deltager i erfagruppen, vil fortælle om sin oplevelse samt håndtering af at være blevet hacket for 100.000 kr. på sin konto.
30 kr. pr. person for kaffe, brød og kage.
Husk at melde afbud, hvis du ikke kommer.
KH Rikke Hebsgaard
Tlf. 26 62 31 97
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Tirsdag 27. maj kl. 9.30 - 11.30
Sted: Folkestedet, Carl Blochs gade 28, lokale 0.3., Århus
Emne: Vi skal hygge os.
Tilmelding senest 8 dage før til:
Niels Henrik Jørgensen
Mobil 24 46 57 30
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Mandag 19. maj kl. 13 - 15.30
Sted: Vestfløjen v. Sct. Johs. Kirke, Fredhøj Allé 2, Herning
Emne: Sommerafslutning med lidt
lækkert til kaffen.
Tilmelding senest onsdag før mødet til:
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Dato: Onsdag 7. maj kl. 10 - 13
Sted: De Frivilliges hus, Hadsundvej 35, 1 sal., Aalborg
Emne: Vi får besøg af medlem fra hovedbestyrelsen, Hanne Vestergaard Ottesen, som vil fortælle om de opgaver og arbejdsområder, man har som HB-medlem. Håber du vil bidrage med nysgerrighed og spørgsmål.
Vi glæder os til at se dig/jer til en hyggesnak.
Pris: 30 kr.
Tilmelding: Senest 29. april til Mia på:
mobil 22 50 77 61
Mange hilsener fra
Mia
Tilbage
til indholdsfortegnelse
Gyda Irene Strange Hansen, Glostrup.
DøvBlinde Danmark ønsker hjerteligt tillykke med
fødselsdagene!
Vibeke Olsen, Lille Skensved,
født 2. april 1937, er død.
Jens Holger Jensen, Ballerup,
født 12. december 1955, er død.
Eva Kamma Bjørnskov, Esbjerg,
født 11. december 1928, er død.
Æret
være deres minde
Medlemsnyt udgives af:
DøvBlinde Danmark
Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup
Tlf. 36 75 20 96
mail@dovblinde.dk
Åbent mandag - fredag kl. 9-14
Redaktion:
Gerd Nielsen og Pia Hesse
Kommende udgivelser:
Nr. 5: Deadline 25. april kl. 12. Udgives 21. maj
Nr. 6: Deadline 23. maj kl. 12. Udgives 18. juni
Indlæg til bladet sendes til:
medlemsnyt@dovblinde.dk
DøvBlinde Danmark modtager stof til MEDLEMSNYT inden
kl. 12 på deadline-datoen. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere
indkomne indlæg.
Medlemsnyt udkommer 12 gange om året i punktskrift, Daisy-lydbog, trykt
udgave og mail-udgave.
DøvBlinde Danmarks annonceekspedition:
Agerbakken 21, 8362 Hørning, Tlf. 87 93 37 88
info@handicapinfo.dk
Tryk: FL Reklame
ISSN: 1902-6587
41. årgang